Ana içeriğe atla

Kilo Verdiren Yiyecekler


KİLO VERDİREN YİYECEKLER 

Her besinin içerdiği kalori miktarı farklıdır. Tek başına kilo verdiren yiyecek yoktur. Önemli olan ne kadar tükettiğinizdir. Unutmayın, en sağlıklı besinleri bile fazla tükettiğinizde hem vücudunuza zarar verir hem de fazladan kilo aldırır.

Diyet sürecinde önemli olan: tok tutan, düşük kalorili, sağlıklı ve besleyici besinler tüketmektir. İşte bu besinlerden bazıları:

1-Yumurta

Kilo verdiren besinler arasında ilk sırada bulunan yumurta aynı zamanda en sağlıklı besinler arasındadır. Yumurtanın en sağlıklı kısmı sarısıdır. 1 bütün yumurta 78kcal


 2-Yeşil Sebzeler

Sebzeler düşük kalorili, az karbonhidratlı ve bol lifli olduğundan dolayı diyetlerimizin vazgeçilmezleridir. Bunlara örnek olarak: Ispanak, roka, marul, maydonoz vs örnek verilebilir.


3-Baklagiller

Fasulye, nohut, mecimek gibi baklagiller yüksek protein ve lif oranlarından dolayı kilo vermeye çokca yardımcıdırlar.


4-Avokado

İçerdiği sağlıklı yağ, su ve lif sayesinde diyetlerin vazgeçilmezidir.


5-Greyfurt 

İnsülin direncini azaltıcı ve tokluk hissini arttırıcı etkilerinden dolayı yemeklerden yarım saat önce yenen yarım greyfurt kilo verme üzerinde en önemli besinlerden biridir


.


6-Chia Tohumu

Chia tohumu en besleyici besinler arasında üst sıralardadır. Yüksek lif oranı içerir. Bu da kilo vermeye yardımcı olur. Son senelerde artan popüleritesi sebebiyle de artık diyetlerin vazgeçilmezlerinden biri olmuştur.

7-Yoğurt

Yoğurt protein ihtiyacımızı karşılayan çok önemli bir besindir. Yoğurdu evde kendiniz yapmanız çok daha sağlıklıdır. Yoğurdunuzu tam yağlı olarak tüketin.


8-Acı Biber

İştah azaltıcı ve metabolizmayı hızlandırdığından dolayı yağ yakımına katkı sağlayan bir besindir. Aynı zamanda tokluk hissi verir. Yemeklerinize ilave ediniz.

9-Yulaf

Tok tutucu özelliğinden dolayı son zamanlarda diyetlerde en çok kullanılan besinlerden biridir. Yüksek lif, protein  ve kompleks karbonhidrat içerir.

10-Sirke

Yüksek karbonhidrat içeren yemeklerle birlikte tüketildiği zaman doygunluk hissini arttırır ve daha az kalori almanıza sebep olur. Yemeklerden sonraki ani kan şekeri yükselmelerini azaltır. 


Instagram hesabımızı takip etmeyi unutmayın: @allofusfit





















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİYETTE MOTİVASYON

DİYETTE MOTİVASYON Birçoğumuz defalarca kez Pazartesi günü diyete başlayıp Salı günü bozmuşuzdur. Bunun birçok sebebi olmakla birlikte en önemli sebebi  motivasyon eksikliğidir. Bu yazımızda da motivasyonumuzu nasıl sağlamamız gerektiğini anlatacağız. 1-Neden Kilo Vermek İstediğinizi Karar Verin Kilo vermek istediğiniz tüm sebepleri açıkça tanımlayın ve bunları not alın . Bu, kilo verme hedefinize varmak için odaklanıp ve motive olmanıza yardımcı olacaktır. Kilo verme sebebinizi bulduğunuz zaman onu bir post-it yardımıyla göz önünde bulunabilecek her yere yapıştırın. Odanızın kapısına, buzdolabı kapağına, çalışma masanızın üzerine vs.. Sebepleriniz arasında diyabeti önlemek, çok beğenerek alıp artık içine giremediğiniz jean, daha aktif hareket edebilmek olabilir. 2-Kendinize Gerçekçi Hedefler Koyun Belki de diyeti bırakmamızda en önemli faktörlerden biri budur. Diyete başladığımız anda hemen sonuca ulaşmak, kısa sürede çok fazla kilolar vermek istiyoruz. Ufak he

Yağ Yakan Kahve Tarifi

KAHVE İÇ, YAĞLARI YAK Kahve aşırı yeme isteğini kestiğinizden kilo verme konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Aynı zamanda idrar söktürücü özelliği oduğundan bol su ile beraber tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücutta yağ yakmak için 3 temel koşul vardır: Kan şekeri dengesi, yeterli protein tüketmek, yeterli kalsiyum almak.  Bu tarifte de sütten gerekli olan proteini alıp, tarçın ile de kan şekeri dengenizi ayarlayacaksınız. Malzemeler: -1 su bardağı süt -1 tatlı kaşığı klasik kahve -1 adet çubuk tarçın Yapılışı: -En önemlisi: sütü geceden hazırlayın. Bir cezve içerisinde çubuk tarçınla birlikte sütü kaynatın. Böylelikle tarçın ve süt tamamen özleşecek. -Ertesi gün ise sütü ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kahveyi ekledikten sonra kahvenizi afiyetle içebilirsiniz. Not: Pakette satılan 2'si 1 arada vb. Nescafe kullanılamaz.

TATLI KRİZİNİ BASTIRMA YOLLARI

Beklenmedik Anda Gelen Tatlı Krizlerini Bastırma Yolları Birçoğumuz için diyetin en zorlayıcı kısmı olan tatlı krizleri, çoğunlukla en beklenmedik anlarda ortaya çıkıyor. En çok da geceleri.. İşte bu gibi durumlar için, diyetinizi bozmadan tatlı krizlerinizi bastırabileceğiniz alternatifler: 1-Su Canınız tatlı istediğinde öncelikle yapmanız gereken bardak dolusu su içip bir süre beklemek. Su, karnınızda şişkinlik yapacağından tatlı isteğinizi yüksek oranda bastırabilir. Eğer tatlı kriziniz geçmediyse o zaman sizi şöyle diğer maddelere alalım.. 2-Tarçın Kan şekerini dengeleyen tarçın, hem diyabet hastalarının hem diyet yapanların vazgeçilmezi. Yarım muzun üzerine tarçın dökerek yediğinizde, tatlı ihtiyacınız bastırılacaktır. 3-Yoğurt Çeşitlendirilebilirlik açısından yoğurt çok önemli bir besindir. Meyvelerle, yulaflarla, kuruyemişlerle karıştırarak kendinize sağlıklı bir tatlı oluşturabilirsiniz. 4-Bitter Çikolata Sütlü çikolataya oranla çok