Ana içeriğe atla

DİYETTE MOTİVASYON


DİYETTE MOTİVASYON

Birçoğumuz defalarca kez Pazartesi günü diyete başlayıp Salı günü bozmuşuzdur. Bunun birçok sebebi olmakla birlikte en önemli sebebi  motivasyon eksikliğidir. Bu yazımızda da motivasyonumuzu nasıl sağlamamız gerektiğini anlatacağız.


1-Neden Kilo Vermek İstediğinizi Karar Verin

Kilo vermek istediğiniz tüm sebepleri açıkça tanımlayın ve bunları not alın. Bu, kilo verme hedefinize varmak için odaklanıp ve motive olmanıza yardımcı olacaktır.

Kilo verme sebebinizi bulduğunuz zaman onu bir post-it yardımıyla göz önünde bulunabilecek her yere yapıştırın. Odanızın kapısına, buzdolabı kapağına, çalışma masanızın üzerine vs..

Sebepleriniz arasında diyabeti önlemek, çok beğenerek alıp artık içine giremediğiniz jean, daha aktif hareket edebilmek olabilir.



2-Kendinize Gerçekçi Hedefler Koyun

Belki de diyeti bırakmamızda en önemli faktörlerden biri budur. Diyete başladığımız anda hemen sonuca ulaşmak, kısa sürede çok fazla kilolar vermek istiyoruz. Ufak hedefler koymak, ulaşılabilirlik açısından daha mümkün ve ulaşmanız için daha kısa bir süreç gerektiğinden sizi motive edecektir. Haftada 1 ya da 1.5 kilo vermek, haftada 3 kere egzersiz yapmak,gün içersinde 2.5-3 litre su içmek gibi.

Unutmayın: kiloları nasıl ki bir günde almadıysanız, bir günde de veremezsiniz..

3-Yaşam Stilinize Uygun Plan Hazırlayın

Kendi yaşam stilinize uygun plan hazırlayın. Yarın ne yiyeceğinizi bu geceden planlayın ve mutlaka yazıp buzdolabınıza asın. O gün işten veya okuldan kaçta çıkacaksanız spor saatini ona uygun bir zaman diliminde seçin. Planınıza daha rahat ayak uydurabilirsiniz böylelikle.



4-Bir Not Defteri İle Süreci Kontrol Edin

Her hafta kaç kilo olduğunuzu not alın. Böylelikle hem verdiğiniz kiloları rahatça görürsünüz hem de düşen sayılar sizi motive eder, diyete sadık kalmanızı sağlar.

Aynı zamanda, o hafta diğer haftalara göre daha az kilo vermişseniz; bunun sebebinin o hafta yapmış olduğunuz bir kaçamak olduğunu anladığınızda bir sonraki hafta aynı hataya düşmemek için ekstra  dikkatli olmanızı sağlar.

5-Başarılarınızı Ödüllendirin

Kilo vermek zor bir süreçtir ve bu süreçte başarılarınızı ödüllendirmek, sürece devam etmenize destek olur.

O hafta kendinize koyduğunuz kilo hedefine ulaştığınızda ya da o hafta programınızda olan egzersizleri eksiksiz tamamladığınızda kendinizi ödüllendirin. Bu ödülün yemek olmasından kaçının. Alışverişe çıkmak, manikür yaptırmak, arkadaşlarınızla eğlenceli bir akşam geçirmek bunlardan bazıları olabilir



6-Kendinize Bir Yoldaş Bulun

Bu uzun süreç bazı zamanlarda çok zorlayabilir. Bu tür durumlarda her zaman sizi motive edecek ve destek olacak birinin olması önemlidir. Kendinize bir diyet arkadaşı edinin. Hem yalnız hissetmezsiniz hem de bu yolda pes etmezsiniz. Sizin egzersiz yapmak istemediğiniz zamanlarda o sizi harekete geçirebilir. Hatta beraber spor yaparken daha fazla verim alabilirsiniz.





7-Olumlu Düşünün ve Olumlu Konuşun

Bu süreçte beyninizi tüm olumsuz düşüncelerden uzak tutun. "Yapamayacağım, olmayacak, asla istediğim kiloya ulaşamayacağım" gibi cümleler kullanmayın. Beyin bunları komut olarak algılar ve kendini onlara programlar. Bu da süreci tersine çevirir.

Her zaman pozitif olun ve kendinize inanın.

8-Vücudunuzu Sevin

Araştırmalara göre vücudunu beğenmeyen insanların daha yavaş ve daha az kilo verdiği sonucuna ulaşılmıştır. Bedeninizi sevin ve aynanın karşısında bunu yüksek sesle kendinize söyleyin. Sizi çok fazla motive edecektir

9-Yaparken Zevk Alacağınız Egzersizler Bulun

Bir koşu bandının üzerinde dakikalarca koşmak bazıları için çok sıkıcı olabilir ve bu bir süre sonra sizin bu yoldan kopmanıza sebep olabilir.

Egzersiziniz ne kadar size zevk veriyorsa o kadar fazla yapmak isteyip, bu sayede de yüksek kaloriler verebilirsiniz. Bu yoldaki birçok insan zumba ve yoga yapmaktan büyük zevk alıyor..

10-Kendinize Rol Model Bulun

Bir rol modeline sahip olmak, kilo verme sürecinde motive bir şekilde var olmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kendinizi motive etmek için doğru rol modelini seçmeniz gerekir.

Bir süpermodelin resmini buzdolabınıza asmak, zaman içinde sizi motive etmeyecektir. Bunun yerine, kolayca ilişki kurabileceğiniz bir rol modeli bulun.

Keyifli ve olumlu bir rol model seçmek sizi motive etmeye yardımcı olabilir.

Belki de bu çok fazla kilo veren ve sana ilham veren bir arkadaşın olabilir. Ayrıca, başarılı bir şekilde kilo vermiş insanlar hakkında ilham veren bloglar veya hikayeler okuyabilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yağ Yakan Kahve Tarifi

KAHVE İÇ, YAĞLARI YAK Kahve aşırı yeme isteğini kestiğinizden kilo verme konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Aynı zamanda idrar söktürücü özelliği oduğundan bol su ile beraber tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücutta yağ yakmak için 3 temel koşul vardır: Kan şekeri dengesi, yeterli protein tüketmek, yeterli kalsiyum almak.  Bu tarifte de sütten gerekli olan proteini alıp, tarçın ile de kan şekeri dengenizi ayarlayacaksınız. Malzemeler: -1 su bardağı süt -1 tatlı kaşığı klasik kahve -1 adet çubuk tarçın Yapılışı: -En önemlisi: sütü geceden hazırlayın. Bir cezve içerisinde çubuk tarçınla birlikte sütü kaynatın. Böylelikle tarçın ve süt tamamen özleşecek. -Ertesi gün ise sütü ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kahveyi ekledikten sonra kahvenizi afiyetle içebilirsiniz. Not: Pakette satılan 2'si 1 arada vb. Nescafe kullanılamaz.

TATLI KRİZİNİ BASTIRMA YOLLARI

Beklenmedik Anda Gelen Tatlı Krizlerini Bastırma Yolları Birçoğumuz için diyetin en zorlayıcı kısmı olan tatlı krizleri, çoğunlukla en beklenmedik anlarda ortaya çıkıyor. En çok da geceleri.. İşte bu gibi durumlar için, diyetinizi bozmadan tatlı krizlerinizi bastırabileceğiniz alternatifler: 1-Su Canınız tatlı istediğinde öncelikle yapmanız gereken bardak dolusu su içip bir süre beklemek. Su, karnınızda şişkinlik yapacağından tatlı isteğinizi yüksek oranda bastırabilir. Eğer tatlı kriziniz geçmediyse o zaman sizi şöyle diğer maddelere alalım.. 2-Tarçın Kan şekerini dengeleyen tarçın, hem diyabet hastalarının hem diyet yapanların vazgeçilmezi. Yarım muzun üzerine tarçın dökerek yediğinizde, tatlı ihtiyacınız bastırılacaktır. 3-Yoğurt Çeşitlendirilebilirlik açısından yoğurt çok önemli bir besindir. Meyvelerle, yulaflarla, kuruyemişlerle karıştırarak kendinize sağlıklı bir tatlı oluşturabilirsiniz. 4-Bitter Çikolata Sütlü çikolataya oranla çok