ELMALI YULAF EZMESİ TARİFİ
Son senelerde yulafın faydalarının farkına varılmasıyla birlikte kahvaltıların vazgeçilmez seçeneklerinden biri haline gelmiştir.
Birçoğumuz başlangıçta tadına alışamasak da üzerine bazı eklemeler yaparak tadını daha güzel bir hale getirebiliriz. Eğer yulaf ezmesini tadından dolayı yemekte zorlanıyorsanız bir de böyle deneyin!
ELMALI YULAF EZMESİ:
Hem içerisindeki eklentilerle daha besleyici, daha tatlı hale gelen elmalı yulaf ezmesini sabah kahvaltılarında ya da ani tatlı krizlerinde rahatça tüketebilirsiniz.
Malzemeler
-Yarım su bardağı yulaf
-Süt
-Yarım kırmızı elma
-Tarçın
-Zencefil
-Hindistan cevizi
Yapılışı:
1-Öncelikle yulafı ocağa koyun. Üzerini çok hafif geçecek şekilde süt ekleyin.
2-Yavaş yavaş karıştırarak yulafın sütü çekip pişmesini bekleyin.
3-Yulaf sütü tamamen çekmeden önce yarım kırmızı elmayı rendeleyin,tarçını, zencefili ve hindistan cevizini içine ekleyin.
4-Hepsini yavaş yavaş süt tamamen çekilene kadar karıştırın.
-Hindistan cevizi vetarçın miktarını kendi istediğiniz tatlılık seviyesine göre ayarlayabilirsiniz.
-İnstagram hesabımızı takip edin: @allofusfit
Yorumlar
Yorum Gönder