Ana içeriğe atla

Muzlu Yulaf Ezmesi Tarifi

MUZLU YULAF EZMESİ

Son senelerde yulafın faydalarının farkına varılmasıyla birlikte kahvaltıların vazgeçilmez seçeneklerinden biri haline gelmiştir. 

Birçoğumuz başlangıçta tadına alışamasak da üzerine bazı eklemeler yaparak tadını daha güzel bir hale getirebiliriz. Eğer yulaf ezmesini tadından dolayı yemekte zorlanıyorsanız bir de böyle deneyin!

MUZLU YULAF EZMESİ TARİFİ

Birçoğumuz için yulafın en yenilebilir hali olan muzlu yulaf ezmesi kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olmaya devam ediyor.

Malzemeler:
-Yarım su bardağı yulaf ezmesi
-Süt
-Yarım muz
-İsteğe göre fıstık ezmesi (tarifi için:
-Tarçın

Yapılışı:
1-Öncelikle yulafı ocağa koyun. Üzerini çok hafif geçecek şekilde süt ekleyin.
2-Yavaş yavaş karıştırarak yulafın sütü çekip pişmesini bekleyin.
3- Piştikten sonra yarım muzu içine atın ve çatalla ezerek karıştırın.
4-Üzerine tarçın ekleyin.
5-İsteğe göre üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi koyabilirsiniz.

-Yanında filtre kahve ile mükemmel bir kahvaltı seçeneğiniz hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİYETTE MOTİVASYON

DİYETTE MOTİVASYON Birçoğumuz defalarca kez Pazartesi günü diyete başlayıp Salı günü bozmuşuzdur. Bunun birçok sebebi olmakla birlikte en önemli sebebi  motivasyon eksikliğidir. Bu yazımızda da motivasyonumuzu nasıl sağlamamız gerektiğini anlatacağız. 1-Neden Kilo Vermek İstediğinizi Karar Verin Kilo vermek istediğiniz tüm sebepleri açıkça tanımlayın ve bunları not alın . Bu, kilo verme hedefinize varmak için odaklanıp ve motive olmanıza yardımcı olacaktır. Kilo verme sebebinizi bulduğunuz zaman onu bir post-it yardımıyla göz önünde bulunabilecek her yere yapıştırın. Odanızın kapısına, buzdolabı kapağına, çalışma masanızın üzerine vs.. Sebepleriniz arasında diyabeti önlemek, çok beğenerek alıp artık içine giremediğiniz jean, daha aktif hareket edebilmek olabilir. 2-Kendinize Gerçekçi Hedefler Koyun Belki de diyeti bırakmamızda en önemli faktörlerden biri budur. Diyete başladığımız anda hemen sonuca ulaşmak, kısa sürede çok fazla kilolar vermek istiyoruz. Ufak he

Yağ Yakan Kahve Tarifi

KAHVE İÇ, YAĞLARI YAK Kahve aşırı yeme isteğini kestiğinizden kilo verme konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Aynı zamanda idrar söktürücü özelliği oduğundan bol su ile beraber tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücutta yağ yakmak için 3 temel koşul vardır: Kan şekeri dengesi, yeterli protein tüketmek, yeterli kalsiyum almak.  Bu tarifte de sütten gerekli olan proteini alıp, tarçın ile de kan şekeri dengenizi ayarlayacaksınız. Malzemeler: -1 su bardağı süt -1 tatlı kaşığı klasik kahve -1 adet çubuk tarçın Yapılışı: -En önemlisi: sütü geceden hazırlayın. Bir cezve içerisinde çubuk tarçınla birlikte sütü kaynatın. Böylelikle tarçın ve süt tamamen özleşecek. -Ertesi gün ise sütü ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kahveyi ekledikten sonra kahvenizi afiyetle içebilirsiniz. Not: Pakette satılan 2'si 1 arada vb. Nescafe kullanılamaz.

TATLI KRİZİNİ BASTIRMA YOLLARI

Beklenmedik Anda Gelen Tatlı Krizlerini Bastırma Yolları Birçoğumuz için diyetin en zorlayıcı kısmı olan tatlı krizleri, çoğunlukla en beklenmedik anlarda ortaya çıkıyor. En çok da geceleri.. İşte bu gibi durumlar için, diyetinizi bozmadan tatlı krizlerinizi bastırabileceğiniz alternatifler: 1-Su Canınız tatlı istediğinde öncelikle yapmanız gereken bardak dolusu su içip bir süre beklemek. Su, karnınızda şişkinlik yapacağından tatlı isteğinizi yüksek oranda bastırabilir. Eğer tatlı kriziniz geçmediyse o zaman sizi şöyle diğer maddelere alalım.. 2-Tarçın Kan şekerini dengeleyen tarçın, hem diyabet hastalarının hem diyet yapanların vazgeçilmezi. Yarım muzun üzerine tarçın dökerek yediğinizde, tatlı ihtiyacınız bastırılacaktır. 3-Yoğurt Çeşitlendirilebilirlik açısından yoğurt çok önemli bir besindir. Meyvelerle, yulaflarla, kuruyemişlerle karıştırarak kendinize sağlıklı bir tatlı oluşturabilirsiniz. 4-Bitter Çikolata Sütlü çikolataya oranla çok