MUZLU YULAF EZMESİ
Son senelerde yulafın faydalarının farkına varılmasıyla birlikte kahvaltıların vazgeçilmez seçeneklerinden biri haline gelmiştir.
Birçoğumuz için yulafın en yenilebilir hali olan muzlu yulaf ezmesi kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olmaya devam ediyor.
Malzemeler:
-Yarım su bardağı yulaf ezmesi
-Süt
-Yarım muz
-İsteğe göre fıstık ezmesi (tarifi için:
-Tarçın
Yapılışı:
1-Öncelikle yulafı ocağa koyun. Üzerini çok hafif geçecek şekilde süt ekleyin.
2-Yavaş yavaş karıştırarak yulafın sütü çekip pişmesini bekleyin.
3- Piştikten sonra yarım muzu içine atın ve çatalla ezerek karıştırın.
4-Üzerine tarçın ekleyin.
5-İsteğe göre üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi koyabilirsiniz.
-Yanında filtre kahve ile mükemmel bir kahvaltı seçeneğiniz hazır. Afiyet olsun!
3- Piştikten sonra yarım muzu içine atın ve çatalla ezerek karıştırın.
4-Üzerine tarçın ekleyin.
5-İsteğe göre üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi koyabilirsiniz.
-Yanında filtre kahve ile mükemmel bir kahvaltı seçeneğiniz hazır. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder